Настинки, вируси и диария. Най-честите спътници през есенните дни!

Жадните за знание ученици вече ходят на училище, най-малките играят весело в детските градини, дните са по-кратки и по-студени, което ни кара да прекарваме повече време на закрито. Това създава идеални условия за бързото разпространение на респираторни и стомашно-чревни инфекции, особено сред по-малките деца.
Ротавирусите са най-честите причинители на диария.

Какво да направим в случай на ротавирусна инфекция?

Едно от честите вирусни заболявания е острата диария, която най-често се причинява от ротавируси. Симптомите се проявяват като диария или повръщане и са особено неприятни. Ротавирусът уврежда и унищожава клетките на нашите черва, които вече не могат да изпълняват ролята си в червата, особено по отношение на абсорбцията на вода от червата в тялото и обмяната на електролити. В червата остават твърде много вода и твърде много хранителни вещества и те причиняват диария.

При поява на диария се налага незабавно да се вземат мерки:

  • Необходимо е да се заменят изгубените течности, най-добре с разтвори за рехидратиране, които се предлагат в аптеките,
  • От съществено значение е да започнете да приемате възможно най-скоро пробиотични щамове, доказани като ефективнипри намаляването както на броя на перисталтичните вълни на червата, така и на други симптоми на диария, каквито са гаденето и коремната болка,
  • Дете, страдащо от диария, трябва да бъде заведено на лекар, когато диарията не намалее след 2-3 дни или когато забележим първите симптоми на дехидратация. Имайте предвид и възрастта на детето: колкото по-малко е детето, толкова по-рано се препоръчва посещение при лекар.

При поява на диария е необходимо бързо действие!

Две майки с три деца и техният план за опазване на здравето им през есента

Нина, майка на три деца, има план за опазване на здравето им през есента: „Нашият план за опазване на здравето на децата през есента и зимата е здравословна и балансирана диета, която съдържа много плодове и зеленчуци, пиене на обикновена вода, кокосова вода, лимонада и портокалов сок и от време на време също така билков чай, домашен мед, пробиотици WAYA Biotic и хигиена (най-важното за предотвратяване разпространението на вируси!). Не е много по-различно от всяка година, но е добре да не забравяме, че някои неща могат също така да бъдат предотвратени, за да ни улеснят, а сега е подходящият момент да помислим за тях, тъй като все още сме здрави и пълни с лятна енергия.”

Матея получи добър урок от миналогодишното си лошо преживяване: „Тази година прекарахме доста време на море, затова наистина се надявам, че през есента и зимата няма да имаме толкова проблеми с вируси и бактерии, колкото миналата. Пробиотиците WAYA Biotic ще бъдат с нас навсякъде. Освен това ще се погрижим да има много упражнения на чист въздух, подкрепени от здравословна, непреработена храна с възможно най-малко захар.”

Защо да изберем пробиотиците WAYA Biotic?

Пробиотиците са живи микроорганизми, които, ако се консумират в достатъчни количества, могат да имат положителен ефект върху чревната микрофлора и по този начин да спомогнат за облекчаване на стомашно-чревни нарушения или инфекции. Една от най-изследваните в стомашно-чревните заболявания в света е пробиотичната култура на Lactobacillus rhamnosus GG, която се предлага под формата на капкии капсули WAYA Biotic. Приемайте пробиотици през цялото време, когато имате диария, както и няколко дни след това.

вир:

  1. Bernstein DI: Pediatr Infect Dis J. 2009 Mar;28(3 Suppl):S50-3. Guarino et al: 2014. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2014;59:132–152.
back to top