Магнезиев алгинат – От океана в помощ при облекчаване на киселини

Изследванията и клиничните проучвания показват, че 40-60% от населението в западната част на света може да се възползва от употребата на продукти на базата на алгинат, като тази полза бързо нараства в други части на света, където рефлуксната болест се превръща във все по-чест проблем. Знаете ли къде можете да намерите алгинат и продукти, базирани на него?
[Translate to Bulgarian:] MAGNEZIJEV ALGINAT – OD OCEANA DO LAJŠANJE ZGAGE

Алгинати в природата

В природата алгинатите се срещат като структурни полизахариди в морските водорасли. Най-често срещаният източник са кафявите водорасли (Laminaria hyperborea), които растат върху скали на дълбочина до около 30 метра, където водата е бистра.

Алгинати във фармацията

Лекарствата и медицинските изделия на базата на алгинат се използват успешно от десетилетия за лечение на симптомите на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), тъй като облекчават изключително бързо нейните симптоми.

През последните двадесет години познанията и осведомеността за ГЕРБ се увеличиха, което доведе до много по-добро разбиране на рефлукса на стомашно съдържимо, което може да много да влоши качеството на живот. Това може да бъде предотвратено чрез използване на фармацевтични продукти на базата на алгинат

Алгинатите имат уникален механичен начин на действие, който засяга само стомаха, тъй като не се абсорбират в кръвта. Има много различни алгинати с различна структура и свойства. Сред тях е магнезиевият алгинат, който се намира в медицинското изделие WAYA® RefluStop.

Магнезиев алгинат във WAYA® RefluStop

WAYA® RefluStop е медицинско изделие, обекчаващо симптомите на рефлукс като киселини, връщане на киселината в устната кухина (киселинен рефлукс), възпаление на хранопровода, причинено от рефлукс, затруднено преглъщане (дисфагия) и болезнено преглъщане (одинофагия).

WAYA® RefluStop намалява симптомите за по-малко от 3 минути.

Благодарение на комбинираното действие на всички съставки, новият продукт WAYA® RefluStop има ефект 3 в 1. Съдържа магнезиев алгинат, който образува физическа киселинна бариера, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, които защитават и възстановяват лигавицата, и буфериращи агенти за неутрализиране на киселината.

Повечето алгинатни продукти на пазара съдържат алгинати под формата на натриеви соли, а това може да се окаже проблем за хората с ограничен прием на натрий. WAYA® RefluStop съдържа алгинат под формата на магнезиева сол, което означава, че не допринася за приема на натрий в организма.

Медицинското изделие WAYA® RefluStop е лесно за употреба – само 1 саше след хранене или вечер преди лягане. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба.

Информацията на този уебсайт е само за информационни цели и по никакъв начин не замества помощта или съвета на лекар или фармацевт!

Източници:

  • Bor S, Kalkan İH, Çelebi A, et al. Alginates: From the ocean to gastroesophageal reflux disease treatment. Turk J Gastroenterol 2019; 30(Suppl 2): S109-36.
back to top