Хиалуронова киселина – за здрава и защитена лигавица на хранопровода

Сигурно сте чували много за хиалуроновата киселина, тъй като тя се смята за уникална съставка, която помага при множество проблеми. Използва се за хидратиране на кожата, лечение на болки в ставите, заздравяване на рани в устната кухина и лечение на възпалени венци, но също така е от изключително значение за растежа на клетките и защитата на лигавицата на хранопровода. Открийте как може да бъде от полза и при проблеми, свързани с киселинен рефлукс.
[Translate to Bulgarian:] HIALURONSKA KISLINA – ZA ZAŠČITO IN ZDRAVJE SLUZNICE POŽIRALNIKA

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина, основен компонент на епидермиса, е ключова молекула в лечебния процес и играе важна роля в клетъчния растеж. Киселината се намира естествено в нашето тяло и се произвежда от кожата сама, но производството ѝ намалява с възрастта.

Хиалуроновата киселина се открива в стъкловидното тяло на окото, пъпната връв, ставната течност, хрущяла и хранопровода. Благодарение на изключителните си свойства, тя притежава противовъзпалителен и антиоксидантен ефект, предпазва от инфекции, като същевременно възстановява тъканите, ускорява заздравяването и намалява отока.

Как стомашната киселина може да увреди хранопровода?

Киселинният рефлукс (гастроезофагеален рефлукс) е връщане на стомашно съдържимо обратно в хранопровода. Основният симптом на проблема е наличието на киселини, парене и болезнена тежест в гърдите, а може да бъде придружен и от повръщане, оригване и кисел вкус в устата.

След продължително дразнене и увреждане на лигавицата на хранопровода, могат да възникнат и други проблеми:

  • Възпаление на хранопровода, което също може да причини болка при преглъщане;
  • Стесняване на хранопровода, което затруднява преглъщането на твърди храни;
  • Язви, представляващи болезнени отворени рани по лигавицата на хранопровода.

В допълнение към нараняванията на долната част на хранопровода, честите киселини могат да увредят и горната част на гърлото, особено ако стомашната киселина се издигне чак до задната част на гърлото или носните дихателни пътища.

Изследванията показват, че хиалуроновата киселина може да облекчи нараняванията на хранопровода, възникнали заради стомашна киселина и да насърчи по-бързото заздравяване.

Кой продукт помага за възстановяване на лигавицата на хранопровода при наличието на киселини?

Един от основните компоненти на иновативния продукт WAYA® RefluStop е хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло, подобно на естествената хиалуронова киселина, намираща се в човешката тъкан. Хиалуроновата киселина в продукта помага за излекуване на увреждането на хранопровода, дължащо се на стомашна киселина и насърчава по-бързото заздравяване, като същевременно облекчава киселините.

Waya® RefluStop също така предотвратява рефлукса за по-малко от 3 минути.

Източници:

back to top